Semester i augusti

Planerar du en semesterresa i augusti? Det finns många fantastiska platser att besöka runt om i världen som är på sitt bästa just i augusti. Oavsett om du letar efter stränder, kultur, äventyr, naturupplevelser eller kulinariska höjdpunkter, har världen något att erbjuda dig.


01

Edinburgh, Skottland

I augusti blir Edinburgh värd för världens största konstfestival, Edinburgh Festival Fringe. Under denna månad förvandlas staden till en stor scen där du kan njuta av teater, komedi, dans, cirkus och mycket mer.


02

Santorini, Grekland

Santorini är berömt för sina blå kupolkyrkor, vita byar och fantastiska solnedgångar. I augusti är vädret soligt och varmt, perfekt för att utforska ön, sola på de unika svarta stränderna eller njuta av ett glas lokal vin medan du tittar på solnedgången.


03

Banff, Kanada

Banff National Park är hem för några av Kanadas mest imponerande naturlandskap, inklusive turkosfärgade sjöar, storslagna berg och glaciärer.

I augusti är vädret perfekt för vandring, kanotpaddling och viltspaning.


04

Niseko, Japan

Niseko, mest känt som ett skidresmål, förvandlas till ett grönt paradis under sommaren. Njut av vandring, mountainbiking och rafting eller varför inte slappa av i en av de många varma källorna.


05

Galapagosöarna, Ecuador

Augusti är en av de bästa månaderna att besöka Galapagosöarna, då du kan se många unika arter som sjölejon, gigantiska sköldpaddor och olika typer av fåglar.

Dykning och snorkling här är också en otrolig upplevelse.


06

Bali, Indonesien

Bali är hem för några av de mest otroliga landskapen i världen. Känd för sina vackra stränder, från den mjuka vita sanden i Kuta och Seminyak till de mer avskilda och orörda stränderna i norr och öster.

På Bali finns stränder för alla smaker, oavsett om du är en surfare på jakt efter de perfekta vågorna, eller bara vill koppla av i solen.

I augusti är vädret soligt och torrt, vilket gör det till en utmärkt tid att besöka.


07

Kenya

Kenya är ett fantastiskt resmål för vilda djur och natur. I augusti kan du bevittna ett av naturens mest fantastiska skådespel - den stora migrationen, där miljontals gnuer, zebror och antiloper korsar Marafloden.


08

Amalfikusten, Italien

Amalfikusten, med sina pittoreska byar som klamrar sig fast vid klipporna och den glittrande Medelhavet nedanför, är en av Italiens mest förtrollande platser.

I augusti är vädret perfekt för att sola, bada och njuta av den fantastiska italienska maten.


09

Prag, Tjeckien

Prag, med sin vackra arkitektur och rika historia, är en fascinerande stad att besöka.

I augusti kan du njuta av stadens många festivaler och evenemang, samt dess fantastiska mat och öl. Flygresan tar ungefär 2 timmar.


10

Queenstown, Nya Zeeland

Även om det är vinter i Nya Zeeland i augusti, är det en utmärkt tid att besöka om du älskar vintersporter.

Queenstown är känt som "äventyrsstaden" och erbjuder allt från skidåkning och snowboarding till bungeejumping och jetbåtturer.


Oavsett vilken typ av semester du letar efter, finns det ett resmål för dig i augusti. Allt från spännande städer fyllda med kultur och historia, till vackra stränder och fantastiska naturlandskap.

Planera i förväg och se till att du får ut det mesta av din semesterresa. Lycklig resa!© Copyright 2009 - 2024
cross