Semester i maj

Att planera semesterresor kan vara en spännande men också utmanande uppgift. Ännu mer komplicerat blir det när du har hela världen att välja mellan. Men om du planerar att resa i maj, finns det några särskilda platser som står ut som särskilt fantastiska.

Här är en lista över de 10 bästa resmålen att besöka i maj, utvalda baserat på deras väder, evenemang och unika upplevelser som erbjuds just under denna tid på året.


01

Kroatien

Med dess pittoreska kustlinje, antika städer och värmande maj-sol är Kroatien ett utmärkt resmål. Du kan utforska Dubrovniks historiska murar eller Splits Diocletian's Palace eller kanske bara njuta av stranden.

Kroatien kombinerar det bästa av öst- och västeuropa. Du kan njuta av att utforska antika ruiner, njuta av utsökta lokala viner och olivoljor, och bada i det kristallklara vattnet i Adriatiska havet.

Dessutom är Kroatien fortfarande ett relativt prisvärt resmål.


02

Amsterdam

Amsterdam erbjuder vackra kanaler att utforska, rik historia i form av museer och monument, och en levande kultur. Cykla runt i staden, besök Anne Franks hus och njut av en picknick i Vondelpark.

Amsterdam i maj kommer med lagom temperaturer, blommande tulpaner och cykelvänligt väder.


0304050607080910Dessa destinationer erbjuder en mängd olika upplevelser, från historiska utflykter till avkopplande på stränder, till äventyr i naturen. Varje destination erbjuder sin egen unika blandning av kultur, historia, landskap och mat.

Så oavsett vad du letar efter i en semester, är det troligt att du kan hitta det på något av dessa maj-destinationer.© Copyright 2009 - 2024
cross