Semester i december

December är en månad som kan erbjuda en mängd olika semesterupplevelser, allt från magiska vinterlandskap till tropiska stränder. Oavsett om du föredrar snötäckta berg, soliga stränder, livliga städer eller lugna landsbygden, finns det något för alla.

Här är en lista över de tio bästa platserna att åka på semester i december från Sverige. Varje destination är unik på sitt sätt och kan erbjuda dig en oförglömlig upplevelse.


01

Bali, Indonesien

Bali är en tropisk idyll som erbjuder något för alla, från surfare till yogis, från naturälskare till kulturälskare. Här kan du njuta av vackra stränder, fascinerande tempel, otroliga dykplatser, och en livlig nattlivsscen.

December är den inledande månaden för regnperioden i Bali, men regnen kommer oftast på eftermiddagen, vilket gör att du fortfarande har gott om tid att utforska.


02

Wien, Österrike

Om du älskar julstämning, kommer du att älska Wien. Staden är känd för sina traditionella julmarknader som skapar en magisk stämning över hela staden.

Du kan också utforska den rika historia och kultur genom dess slott, museer, konserthus och det berömda slottet Schönbrunn som är dekorerat för julen.


03

Tromsø

Om du är ute efter en riktig vinterupplevelse, kan Tromsø vara din destination. Det är en av de bästa platserna att bevittna det otroliga norrskenet. Staden erbjuder också spännande vinteraktiviteter som hundspann och isfiske.


04

Rovaniemi, Finland

Även känd som "Jultomtens hemstad", erbjuder Rovaniemi en sagolik upplevelse för hela familjen.

Besök Jultomtens by, åk på en slädtur med renar, eller utforska det vackra lappländska landskapet.


05

Berlin, Tyskland

Berlin i december är känd för sina julmarknader. Här kan du njuta av tyska jultraditioner, dricka glühwein och äta tyska delikatesser. Utöver det är Berlin en stad full av historia och kultur att utforska.


06

Kapstaden, Sydafrika

Cape Town / Kapstaden erbjuder en blandning av vackra stränder, imponerande berg och en vibrerande stadskärna. Besök Taffelberget, ta en promenad längs V&A Waterfront eller smaka på några av Sydafrikas bästa viner i de omgivande vingårdarna.


07

Whistler, Kanada

För skid- och snowboardentusiaster är Whistler ett utmärkt val. Här hittar du några av världens bästa skidbackar, fantastiska vyer och mysiga skidorter. Dessutom finns det en rad andra vinteraktiviteter, som snöskotersafari och hundspannsåkning.


08

Bangkok, Thailand

Bangkok är en livlig och spännande stad att besöka året runt. Med en blandning av tradition och modernitet kan du uppleva allt från tempel och gatumarknader till lyxshopping och gourmetmat.

Det är perfekt för en vinterflykt till varmare breddgrader.


09

Buenos Aires, Argentina

Njut av sommaren i södra halvklotet i Buenos Aires. Staden erbjuder en rik kultur, fantastisk mat och nattliv, samt vackra parker och monument.


10

Sydney, Australien

Om du vill ha en totalt annorlunda decemberupplevelse, prova Sydney. Här kan du fira jul på stranden med en BBQ.

Staden är full av liv och kultur, med operahuset och Harbour Bridge som höjdpunkter.


Att resa i december kan vara en fantastisk upplevelse, oavsett om du är ute efter solsken och stränder, snö och skidåkning, eller bara en unik julupplevelse. Dessa tio destinationer erbjuder något för alla. Så packa dina väskor, boka ditt flyg, och förbered dig för en oförglömlig resa!© Copyright 2009 - 2024
cross