Semester i juni

När juni månad rullar in så oavsett om du söker avkoppling vid stranden, stadsäventyr, vandring i vildmarken eller upptäcka unika kulturer, finns det en resedestination för alla. Här listar vi de 10 bästa platserna att åka på semester i juni.


01

Gotland

Sveriges största ö, Gotland, är en förtrollande blandning av historia, natur och kultur.

Med sina unika kalkstensformationer kallade "raukar", charmiga fiskelägen, historiska Visby med sin medeltida ringmur, samt en mängd kyrkor och museer, erbjuder ön oändliga möjligheter för utforskning.

Även kulinariskt lockar Gotland med regionala specialiteter och lokala råvaror. Almedalsveckan i början av juli och midsommarfirandet är höjdpunkter att se fram emot.


02

Stockholm

Stockholm, även känd som "Nordens Venedig" på grund av dess vackra vattenlandskap, erbjuder en blandning av historia, kultur och naturskönhet. Gamla Stan, stadens äldsta stadsdel, är fylld med kullerstensgator, gamla handelshus, Stockholms Slott och Storkyrkan.

Skansen, världens äldsta friluftsmuseum, ger dig en inblick i hur livet var i Sverige förr i tiden. Och glöm inte att besöka Vasa-museet, där du kan se det otroligt välbevarade 17-talets krigsskepp Vasa.


03

Köpenhamn

Denna charmiga skandinaviska stad är känd för sin vackra arkitektur, utmärkta mat och gemytlig atmosfär. Från de pittoreska färgglada byggnaderna längs Nyhavn till den världsberömda Lilla Sjöjungfrun, till den stora shoppinggatan Strøget, finns det mycket att se och göra.

Missa inte en tur till Tivoli, en av världens äldsta nöjesparker, eller Christiania, den berömda "fria staden" inom staden.


04

Barcelona, Spanien

Belägen vid Medelhavets kust, Barcelona är en stad med kontraster - här möter gammalt nytt i en färgglad mix av kultur, konst, och gastronomi.

Staden är hem till flera av arkitekten Antoni Gaudís mest kända verk, inklusive Sagrada Familia och Park Güell. Flanera längs Las Ramblas, besök det historiska kvarteret Barri Gòtic, och njut av staden nattliv vid stranden Barceloneta.


05

Amsterdam, Nederländerna

Staden med sina slingrande kanaler, historiska hus och livliga atmosfär erbjuder en oslagbar blandning av gammalt och nytt.

Här kan du njuta av en cykeltur längs kanalerna, besöka de berömda museerna som Rijksmuseum och Van Gogh-museet, utforska Anne Franks hus och njuta av det lokala köket.


06

Santorini, Grekland

Denna kända grekiska ö är känt för sin dramatiska landskap, vackra solnedgångar och unika vitkalkade byggnader. Besök den gamla staden Thira, ta en vandring längs kanten av kalderan, utforska de färgrika stränderna, och prova de lokala viner som produceras från dess vulkaniska jordar.


07

Rom, Italien

Som det tidigare hjärtat av det romerska imperiet, Rom är fyllt med otroliga historiska platser. Promenera genom Foro Romano och Colosseum, njut av utsikten från Capitolium och se på den majestätiska Peterskyrkan i Vatikanstaten. Lämna inte Rom utan att ha smakat på autentisk italiensk gelato och pasta.


08

Edinburgh, Skottland

Denna charmiga stad är känd för sitt imponerande slott, vackra gamla staden, och dess årliga festivaler.

Besök Royal Mile, ta en tur till Arthur's Seat för fantastisk utsikt över staden, och upptäck stadens rika historia på National Museum of Scotland.


09

Dublin, Irland

Med sin rika historia, levande kultur och varma gästvänlighet, erbjuder Dublin en oförglömlig upplevelse.

Besök Guinness Storehouse, ta en promenad genom vackra St Stephen's Green, utforska den historiska Trinity College, och njut av livemusik i stadens många pubar.


10

Lissabon, Portugal

Denna kuststad är känd för sin kullerstensgator, färgstarka byggnader och fantastiska utsikt över havet. Utforska stadsdelen Alfama, besök det imponerande São Jorge slott, ta en spårvagnstur på den berömda linje 28, och prova de traditionella pastéis de nata.


Vare sig du är en erfaren resenär eller någon som planerar sin första stora resa, erbjuder dessa destinationer något för alla. Juni är perfekt för att utforska dessa städer och regioner då vädret är behagligt och dagarna är långa. Så varför vänta? Packa din resväska och bege dig ut på ditt nästa äventyr!© Copyright 2009 - 2024
cross