Tokyo

Tokyo

~ Japan ~

Tokyo är Japans huvudstad och en av de mest folkrika städerna i världen. Staden är känd för sina skyskrapor och neonljus, såväl som sin rika kultur och historia.

Tokyo var ursprungligen en liten fiskeby, men den började växa snabbt i slutet av 1800-talet efter att ha blivit Japans huvudstad. Idag är Tokyo ett stort storstadscentrum och en av de viktigaste kommersiella knutpunkterna i Östasien.


Aktiviteter i Tokyo

Tokyo är en stad som är full av aktiviteter. Det finns så många saker att göra i Tokyo att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Ett bra sätt att se staden är genom att åka på en kryssning nerför Sumidafloden. Detta ger dig en fantastisk utsikt över stadsbilden och några av de berömda landmärkena, som Tokyo Tower.

En annan populär aktivitet i Tokyo är att spendera tid i en av stadens många parker. Shinjuku Gyoen National Garden är ett utmärkt alternativ, med sina stora trädgårdar och ett varierat utbud av växter och träd. Om du letar efter något lite mer energiskt, bege dig till Yoyogi Park, som är hem för ett antal festivaler och evenemang under hela året.

Inget besök i Tokyo skulle vara komplett utan att kolla in några av dess fantastiska shoppingdistrikt.


Mer info om Tokyo

Tokyo är en stad som ständigt lever med människor och energi. Från Shinjukus starka neonljus till Meiji-helgedomens fridfulla trädgårdar, det finns alltid något nytt att utforska i Tokyo.

Staden är också hem för några av de bästa maten i Japan, med alternativ som sträcker sig från traditionell sushi till restauranger med Michelinstjärnor. Oavsett dina intressen har Tokyo något för alla.

Historia: Stadens historia och hur den har växt över tiden
Tokyo är en stad som ligger i den östra delen av Japans huvudö, Honshu. Det är Japans huvudstad och mitten av dess största storstadsområde, Kantō-regionen. Staden har en befolkning på över 13 miljoner människor och är en av de mest folkrika städerna i världen.

Tokyo är också en av Japans 47 prefekturer, bestående av 23 centrala stadsavdelningar och flera städer, städer och byar i omgivande områden.

Tokyos historia sträcker sig tillbaka till åtminstone 800-talet e.Kr. när det var känt som Edo. Det var då en viktig fiskeby och slottsstad vars makt växte i takt med att den närliggande kejserliga huvudstaden Kyoto minskade.

År 1603 gjorde shogunen Tokugawa Ieyasu Edo till sin bas och flyttade sin regering dit från Kyoto.


Bästa tiden att resa till Tokyo:
Vår och höst
Valuta i Japan:
Yen ¥
© Copyright 2009 - 2022