Du är här: Semesterguiden
»
»
London

London

~ Storbritannien ~

London är en av de mest folkrika städerna i Europa och världens största finanscentrum. Staden har en historia som sträcker sig över mer än två årtusenden. Det grundades av romarna år 43 e.Kr. som Londinium.


Vädret i London de närmaste dagarna

Att göra i London

London är en stad som erbjuder något för alla. Historiefantaster kan besöka viktiga historiska platser som Tower of London och Westminster Abbey. Konstälskare kan njuta av världsberömda museer som Tate Modern och British Museum. Och matälskare kan utforska stadens mångsidiga kulinariska scen.

Oavsett vad du är intresserad av har London något att erbjuda. Utöver alla turistattraktioner, är staden hem för ett pulserande nattliv, med massor av pubar, klubbar och teatrar. Så oavsett om du letar efter en museitur eller en natt på stan, har London nåt för dig.Fler aktiviteter i London!

Mer info om London

London är ett stort turistmål, med attraktioner som Buckingham Palace, Tower of London och Westminster Abbey. Staden är också hem för fyra världsarv: Tower of London, Kew Gardens, Greenwich Maritime Museum och Westminster Abbey.

Historia: En tidslinje över händelser

London har en rik och komplex historia som kan vara svår att koka ner till en tidslinje. Men här är en översikt över några av de viktigaste händelserna tidiga i Londons historia.

  • Det romerska riket erövrade London år 43 e.Kr., och staden blev ett viktigt handelscentrum.
  • Efter det romerska imperiets fall invaderades London av olika andra grupper, inklusive anglosaxarna, vikingarna och normanderna.
  • År 1066 besegrade Vilhelm Erövraren kung Harold i slaget vid Hastings och blev kung av England. Han gjorde London till sin huvudstad.
  • Under medeltiden växte London till en av Europas viktigaste städer.

Andra Världskriget i London

London var en av de viktigaste strategiska städerna under andra världskriget. Staden bombades flera gånger av tyskarna, och de resulterande skadorna var förödande.

Trots bombningarna lyckades Londonborna hålla humöret högt och fortsätta leva sina liv. "Blitzen", som bombkampanjen kallas, varade i flera år, och Londonbor kämpade sig igenom den varje dag. Landet stod emot de tyska attackerna och gick segrande ur kriget.

Människor och kultur: Vad gör London unikt

London har varit ett centrum för kultur och handel i århundraden. Det är en stad som ständigt lever med energi och nya upplevelser. Det finns alltid något att göra i London, från teater och opera till shopping och sightseeing.

Londonborna är också unika. De är kända för sin stilkänsla och sin kärlek till nattlivet. London är en stad som aldrig slutar röra sig, och det är en plats där alla kan hitta något att njuta av.

Sevärdheter som måste ses

London är en stad med en mängd historia och kultur. Det finns många platser att se och sevärdheter att besöka i London. Några av de mest populära platserna att se inkluderar Buckingham Palace, Tower of London och Westminster Abbey.

Andra populära attraktioner inkluderar London Eye, Harrods varuhus och Covent Garden. Det finns också många intressanta museer i London, inklusive British Museum, National Gallery och Tate Modern.

Shopping

London är ett av världens bästa ställen att shoppa på. Det finns så många olika stadsdelar med unika butiker, och du kan alltid hitta något nytt att köpa.

Om du letar efter exklusiva varumärken, gå till Oxford Street eller Bond Street. Om du letar efter mer prisvärda alternativ, kolla in Camden Town eller Portobello Road. Oavsett vad du letar efter har London allt.

Populära ställen att äta på

London är en stad med oändliga alternativ för mat. Du kan hitta allt och allt här, från exklusiva restauranger till matställen. Om du letar efter ett bra ställe att äta på, här är några av de mest populära ställena i London.

En av de mest populära platserna i London är The Ritz Restaurant. Denna eleganta restaurang ligger i hjärtat av Mayfair och erbjuder utsökt mat och enastående service. En annan högt rankad restaurang är The Ivy. Denna plats är alltid upptagen, men det är väl värt att vänta. Menyn erbjuder klassiska brittiska rätter med en modern twist.

Om du letar efter något mer överkomligt, gå till Brick Lane Curry House. Denna plats är känd för sin utsökta indiska mat till rimliga priser. Eller kolla in Borough Market för några av de bästa gatumaten i stan.

Nattliv

London är känd som en av de mest livliga och livliga städerna i världen och kommer till liv på natten. Det finns otaliga alternativ för saker att göra efter mörkrets inbrott, från världsberömda nattklubbar och barer till teater och konserter.

För den som letar efter en feststämning har London ingen brist på klubbar och pubar. West End är hem för många populära arenor, som Ministry of Sound, Fabric och Koko. Det finns också gott om trendiga ställen i Shoreditch och Soho om du letar efter något lite mer hipster.

Om du letar efter en mer kulturell utekväll, har London massor av teatrar och livemusikställen. Theatreland-distriktet är hem för några av stadens mest kända scener, inklusive West End's Lyceum Theatre och Apollo Victoria Theatre.

Hur man tar sig runt

Det finns många sätt att ta sig runt i London. Tunnelbanan, bussar, taxibilar och cyklar är alla populära transportsätt.

Tunnelbanan är det populäraste sättet att ta sig runt i London. Tunnelbanan är ett tunnelbanesystem med 11 linjer som täcker större delen av staden. Det finns 270 stationer på tunnelbanan. Tunnelbanan är vanligtvis det snabbaste sättet att ta sig runt i London.

Bussar är också ett populärt sätt att ta sig runt i London. Det finns över 8 000 bussar i London och de åker till alla hörn av staden. Bussar kostar vanligtvis mindre än tunnelbanan och de är ett bra alternativ om du vill se sevärdheterna när du reser.

Taxi är ett annat populärt sätt att ta sig runt i London. Taxi kan vara dyra, men de kan vara ett bra alternativ om du inte vill gå eller åka kollektivt.

London är en av världens mest levande och kosmopolitiska städer. Den har en rik historia som går tillbaka till antiken, och dess arkitektur och kulturarv är världsberömda. Staden är hem för några av världens främsta museer och gallerier, såväl som kända föreställningsställen, restauranger och barer.

London är också ett stort finanscentrum med en välutvecklad infrastruktur.


London - Semesterguiden.nu
Innehåll
Bästa tiden att resa till London:
Vår, Sommar och tidig höst
Valuta i Storbritannien:
£ Brittiskt Pund
Invånare i London:

Flygtid

© Copyright 2009 - 2024
cross