Du är här: Semesterguiden
»
»
Alanya

Alanya

~ Turkiet ~

Alanya är en vacker semesterort belägen på Turkiets södra kust. Med sitt klara turkosa vatten, sandstränder och gott om solsken är Alanya ett populärt resmål för turister från hela världen.


Vädret i Alanya de närmaste dagarna

Att göra i Alanya

En utflykt med forsränning är ett alternativ, eller varför inte ta en tur till det lekfulla vattenlandet som ligger mitt i staden? När du väl är i Turkiet bör du även passa på att besöka ett hamam, ett turkiskt bad, innehållandes ångbastu, massage och peeling.

Självklart erbjuder Alanya även nöjen som inte inkluderar vatten. Att inta en smaklig måltid i någon utav restaurangerna nedanför borgen är ett alternativ. Varför inte prova något typiskt turkiskt?Fler aktiviteter i Alanya!

Mer info om Alanya

Utöver sin naturliga skönhet erbjuder Alanya också en mängd olika aktiviteter och attraktioner för besökare att njuta av. Från att utforska de antika ruinerna av stadens 1200-talsslott till att ta ett dopp i en av de många varma källorna, det finns något för alla i Alanya.

Oavsett om du letar efter en avkopplande strandsemester eller ett actionfyllt äventyr är Alanya den perfekta platsen att besöka. Så vad väntar du på? Packa dina väskor och bege dig till denna vackra turkiska semesterort idag!

Alanyas historia

Alanyas historia går tillbaka till tiden för de gamla grekerna, som kallade det Coracesium. Staden styrdes av en rad imperier efter det, inklusive romarna, bysantinerna och seljukerna. Alanyas förmögenheter förändrades på 1200-talet när det erövrades av ottomanerna.

Staden blev ett viktigt handelscentrum och förblev under ottomanskt styre fram till 1900-talet. Idag är Alanya ett populärt turistmål känt för sina stränder och arkeologiska platser.

Alanyas nattliv

Alanyas nattliv är ett av de bästa i Turkiet. Med ett brett utbud av barer, klubbar och restauranger finns det något för alla. Strandpromenaden är det perfekta stället att ta en promenad och njuta av den vackra utsikten. Det finns också många livemusikställen där du kan njuta av en utekväll på stan.

Att resa till Alanya har blivit mycket populärt bland svenskarna de senaste åren, men det är inte så konstigt! I Alanya finns nämligen det mesta som du som turist kan önska dig.

Sol och Bad

På varsin sida om en 250 meter hög klippa finns två långa sandstränder, kantade av turkosblått hav. Uppe på klippan finns en fästning som byggdes av seldjukerna på 1200-talet, men också en oslagbar utsikt över Alanya och dess många restauranger och nattklubbar.

Stränderna har olika typer av sand, men gemensamt har de ett gediget utbud av vattenaktiviteter i form av vattenskidor, dykning, med mera – främst i anslutning till de stora hotellen. Om ni vill ha mer äventyr eller lek än vad vattenskidåkning kan ge er, går självklart det att ordna.

Efter måltiden kan ni antingen bara strosa omkring och njuta av tillvaron, eller besöka någon bar eller nattklubb. Alanyas nattliv är livligt och fullt av upplevelser.

Att shoppa är också ett nöje som inte bör glömmas bort! I Alanya är utbudet stort och sträcker sig från väskor och smycken i guld, till mattor och glasögon. Du kan välja mellan att shoppa i de mindre butikerna i stadens äldre delar, eller söka dig till shoppinggatan längs den Östra stranden.

Sista Minuten Resor till Alanya

Du kan sista minuten resa till Alanya är det onödigt att tveka länge. Eftersom Alanya är ett av svenskarnas populäraste resmål när det kommer till charter under sommarhalvåret så kan du räkna med att de sista minuten resorna som finns, går snabbt åt.

Det är verkligen en turistort som har mycket att erbjuda för alla och som har många återkommande resenärer år efter år.

Innan du bokar din resa bör du gå in på UD:s infosida om Turkiet.


Alanya Turkiet - Semesterguiden.nu
Innehåll
Bästa tiden att resa till Alanya:
Vår, sommar och tidig höst
Valuta i Turkiet:
Turkiska lira (TRY)
Invånare i Alanya:
100 000
Flygtid
4 timmar
© Copyright 2009 - 2024
cross