Du är här: Semesterguiden
»
»
Alicante

Alicante

~ Spanien ~

Alicante, en vacker stad belägen på Spaniens östkust, är ett måste att besöka för resenärer som söker sol, hav och sand. Alicante har milsvida orörda stränder längs Medelhavet och erbjuder besökare en möjlighet att njuta av strålar medan de njuter av uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet.

Några av de mest populära stränderna inkluderar San Juan Beach och Postiguet Beach.


Vädret i Alicante de närmaste dagarna

Att göra i Alicante

Förutom sina stränder har Alicante också ett rikt kulturarv som kan utforskas genom dess landmärken och museer. Till exempel är Castillo de Santa Barbara ett fantastiskt slott som ligger på toppen av berget Benacantil som erbjuder panoramautsikt över staden och kusten.

MUBAG-museet visar upp över 5000 konstverk inklusive skulpturer och målningar från konstnärer som El Greco och Velasquez.Fler aktiviteter i Alicante!

Mer info om Alicante

Alicante har en rik historia som går tillbaka till antiken. De tidigaste kända mänskliga bosättningarna i regionen går tillbaka till bronsåldern. Senare beboddes Alicante av iberier och fenicier.

Alicantes antika ursprung är uppenbart genom dess arkeologiska platser och monument. En sådan plats är Tossal de Manises, en iberisk bosättning som går tillbaka till 400-talet f.Kr.

Slottet Santa Barbara, ett av Alicantes mest ikoniska landmärken, har också rötter i antiken. Dess konstruktion började under muslimskt styre på 900-talet e.Kr.

Under sin långa historia har Alicante influerats av olika kulturer inklusive romerska, visigotiska och arabiska kulturer. Varje kultur satte sin prägel på stadens arkitektur och traditioner som fortfarande kan ses idag.

Från antika ruiner till moderna festivaler fortsätter Alicantes rika arv att locka besökare från hela världen som är ivriga att utforska dess fascinerande förflutna.

Mat och festivaler

Matälskare kommer att älska Alicante, du kommer få mycket mat innehåller färska skaldjur och paella gjord på lokala ingredienser som kanin eller kyckling. Staden har också flera vingårdar där besökare kan prova läckra viner framställda av lokala druvsorter som Monastrell och Bobal.

Sammantaget är Alicante en idealisk destination för resenärer som vill uppleva spansk kultur medan de solar sig på vackra stränder.

Förutom maten är Alicante också känt för sina pulserande festivaler som speglar stadens kultur och traditioner. En av de mest populära evenemangen i Alicante är Las Hogueras de San Juan eller Bonfires of Saint John. Denna festival äger rum varje juni där gigantiska pappersmache-modeller tänds på brasor över hela staden för att symbolisera nya början.

En annan stor händelse som firas i Alicante är La Semana Santa eller Stilla veckan, som äger rum strax före påskdagen.

Under denna festival äger processioner rum i hela staden där lokalbefolkningen klär ut sig i traditionell klädsel medan de bär religiösa statyer när de marscherar ner på gatorna.

Sammantaget kommer att uppleva Alicantes mat och festivaler att ge besökarna en autentisk inblick i Spaniens rika kulturarv.

Stränder, Sevärdheter, Nattliv

Som en kuststad i Spanien har Alicante vackra stränder, fascinerande attraktioner och pulserande nattliv. Staden är ett idealiskt resmål för turister som vill ha en avkopplande strandsemester samtidigt som de kan utforska platsens rika historia och kultur.

Bland de populära stränderna i Alicante finns Playa del Postiguet, San Juan Beach och La Albufereta. Dessa stränder erbjuder kristallklart vatten, mjuk sand och fantastisk utsikt över Medelhavet.

Förutom sin magnifika kustlinje har Alicante också många attraktioner som är värda ett besök. En av dessa är Castillo de Santa Barbara – en medeltida fästning belägen på toppen av berget Benacantil som ger panoramautsikt över hela staden.

En annan attraktion är Mercado Central – en traditionell marknad där du kan hitta färskvaror, kött, skaldjur och andra lokala delikatesser.

När natten faller kommer Alicante till liv med sitt livliga nattliv. Staden har gott om barer, klubbar och restauranger där turister kan njuta av drinkar eller dansa hela natten.

Några populära platser inkluderar El Barrio (gamla stan), Puerto de Alicante (marinan) och Calle Castanos (barernas gata). Med så mycket att se och göra i Alicante är det inte konstigt varför det blir ett allt populärare turistmål för varje år.


Alicante - Semesterguiden.nu
Innehåll
Bästa tiden att resa till Alicante:
Vår, Sommar, Höst
Valuta i Spanien:
€ Euro
Invånare i Alicante:
330 000
Flygtid
4 timmar
© Copyright 2009 - 2024
cross