Du är här: Semesterguiden
»
»
Bali

Bali

~ Indonesien ~

Bortom stränderna finns Balis lummiga inre, fyllt med risfält i terrasser som klättrar upp på kullarna och dalar i en symfoni av gröna nyanser.

Ubud, som ligger mitt i denna region, är känd för sin konst och kultur samt sina vackra vandringsleder.


Vädret i Bali de närmaste dagarna

Att göra i Bali

Mer info om Bali

Kultur och andlighet

Bali är starkt präglat av sin unika form av hinduism, vilket framgår av de många templen och dagliga ritualerna. I varje by, på varje strand, och till och med i varje hem, kommer du att se små offerbord fyllda med blommor, mat och rökelse, lagda av lokalbefolkningen som en del av deras dagliga tacksägelse till gudarna.

Du kan besöka några av de mest berömda templen, som Uluwatu och Tanah Lot, som ligger på spektakulära klippor vid havet, eller Pura Besakih, det största och mest heliga templet, som ligger på sluttningarna av Mount Agung.

Mat

Bali erbjuder också en fantastisk matupplevelse, med allt från traditionella indonesiska rätter till internationell gourmetmat. Missa inte att prova "Nasi Goreng" (stekt ris), "Satay" (spettade grillade köttbitar) och "Babi Guling" (grillat fläsk), några av de mest populära balinesiska rätterna.

Hälsa och välbefinnande

Om du är intresserad av hälsa och välbefinnande, är Bali platsen för dig. Från yoga och meditation till spa-behandlingar och holistiska terapier, Bali har blivit en global hub för välbefinnande. Ubud i synnerhet är känt för sina yoga-retreats och hälsosamma matställen.

Oavsett om du letar efter avkoppling, äventyr, kulturell förståelse eller bara en vacker plats att koppla av och njuta av livet, har Bali något för alla.


Bali
Innehåll
Bästa tiden att resa till Bali:

Valuta i Indonesien:

Invånare i Bali:

Flygtid

© Copyright 2009 - 2024
cross