Du är här: Semesterguiden
»
»
Dubai

Dubai

~ Förenade Arabemiraten ~

I denna Dubai guide kommer vi att täcka stadens huvudattraktioner, tillgängliga aktiviteter, transportalternativ, lokala rätter, väder och klimat, budgetvänliga alternativ, både budget- och lyxboenden, kulturevenemang och aktiviteter, samt kulturella och sociala normer. Vi kommer även att ge säkerhetstips i allmänhet och mer specifikt för kvinnliga resenärer, samt annan relevant information som hjälper besökare att planera sin resa.


Vädret i Dubai de närmaste dagarna

Att göra i Dubai

Ökensafari: En spännande upplevelse där du kan åka fyrhjuling, sanddynekörning, kamelridning och titta på falkuppvisningar. Skidåkning i Mall of the Emirates: Inomhus skidbacken med snö året om, perfekt för skidåkning och snowboarding.

Båtturer längs Dubai Creek: Utforska stadens historiska hjärta med en traditionell abra eller en lyxig dhowkryssning. Besök Global Village: En kultur- och nöjespark där du kan uppleva olika länders kultur, mat och hantverk.Fler aktiviteter i Dubai!

Mer info om Dubai

Dubai är en glittrande metropol och ett viktigt ekonomiskt och kulturellt centrum i Mellanöstern. Staden är känd för sin ultramoderna arkitektur, lyxiga shoppingcenter, spännande nöjesparker och kulturella evenemang. Men innan vi går in på detaljer, låt oss ta en titt på väder och klimat.

Väder och Klimat

Dubai har ett varmt ökenklimat med sol året om. Temperaturerna kan bli mycket höga under sommarmånaderna (maj till september), med dagstemperaturer som ofta överstiger 40°C. Vintern (december till februari) är den bästa tiden att besöka, då dagstemperaturerna ligger runt 25°C och nätterna är svalare.

Huvudattraktioner

 • Burj Khalifa: Världens högsta byggnad är en av de mest kända landmärkena i Dubai. Besök observationsetagerna på 124:e och 148:e våningen för en panoramavy över staden.
 • Palm Jumeirah: Denna konstgjorda ögrupp är formad som en palm och är hem för lyxiga resorts, restauranger och butiker.
 • Dubai Mall: Detta gigantiska köpcentrum erbjuder en mängd shoppingmöjligheter samt attraktioner som Dubai Aquarium och Underwater Zoo.
 • Jumeirah Beach: En populär strand för solbad, simning och vattensporter.

Ta dig runt

Dubai erbjuder flera transportalternativ, inklusive tunnelbana, bussar, taxibilar och monorail. Hyra av bil är också möjligt, men trafiken kan vara intensiv och parkeringsplatser svåra att hitta.

Lokala rätter

Dubai är känt för sin internationella matkultur, men det finns också lokala rätter att prova som shawarma, falafel och hummus. Besök Al Fahidi-området för att uppleva traditionella arabiska rätter och tehus.

Budgetvänliga alternativ

För budgetresenärer finns det gott om prisvärda alternativ att välja mellan. Följande tips hjälper dig att spara pengar under din resa:

 • Besök offentliga stränder, såsom Kite Beach och Jumeirah Public Beach, istället för dyra privata stränder.
 • Ta kollektivtrafik, som tunnelbanan, för att undvika dyra taxiresor.
 • Ät på lokala gatumatsställen och i food courts istället för lyxiga restauranger.
 • Besök gratis attraktioner som Dubai Fountain och Miracle Garden.

Boende och hotell

Dubai har ett brett utbud av boendealternativ, från budgethotell och vandrarhem till lyxiga femstjärniga hotell och resorts. För budgetresenärer rekommenderas områden som Deira och Bur Dubai, där det finns prisvärda hotell och enkla transportförbindelser.

För dem som söker lyx och avkoppling finns det flera lyxiga resorts längs Jumeirah Beach, Palm Jumeirah och vid foten av Burj Khalifa.

Kulturevenemang och aktiviteter

 • Dubai Shopping Festival (DSF): Detta årliga shoppingevenemang pågår i januari och erbjuder fantastiska rabatter och underhållning för hela familjen.
 • Dubai International Film Festival: En viktig händelse för filmälskare som äger rum i december och visar filmer från hela världen.
 • Art Dubai: En internationell konstmässa som äger rum i mars och presenterar samtida konst från hela Mellanöstern och Nordafrika.

Kulturella och sociala normer

Det är viktigt att respektera lokal kultur och traditioner när du besöker Dubai. Här är några tips att ha i åtanke:

 • Klä dig modest, särskilt i religiösa och kulturella platser.
 • Undvik offentliga kyssar och respektera lokala sedvänjor.
 • Under Ramadan, var diskret när du äter och dricker under dagtid, eftersom det är förbjudet för muslimer att äta och dricka under fasta.

Säkerhetstips

Dubai är generellt en mycket säker stad, men det är viktigt att vara medveten om sin omgivning och följa några grundläggande säkerhetsåtgärder:

 • Håll koll på dina värdesaker och använd hotellsäkerhetsboxar för att förvara viktiga dokument och smycken.
 • Var försiktig vid övergångsställen, eftersom trafiken kan vara snabb och oförutsägbar.
 • Undvik att gå ensam på avlägsna platser, särskilt på natten.

Säkerhetstips för kvinnliga resenärer:

 • Klä dig modest och undvik att bära för mycket smycken eller flashiga kläder.
 • Undvik att gå ensam på avlägsna platser och osäkra områden, särskilt på natten.
 • Använd registrerade taxibilar eller boka genom betrodda taxitjänster, som Careem eller Uber, för säkrare transport.

Om du känner dig obekväm eller trakasserad, be om hjälp från myndigheter, hotellpersonal eller säkerhetsvakter.

Övrig relevant information:

Alkohol: Alkohol är tillgängligt på licensierade hotell och klubbar, men det är strängt förbjudet att dricka alkohol offentligt eller vara berusad offentligt. Det är också olagligt att köra med alkohol i blodet.
Valuta: Den lokala valutan är Förenade Arabemiratens dirham (AED). Kreditkort accepteras i de flesta butiker, restauranger och hotell, men det är en bra idé att ha kontanter för mindre inköp och kollektivtrafik.
Språk: Arabiska är det officiella språket, men engelska talas allmänt och de flesta skyltar är på både arabiska och engelska.
Tidszon: Dubai ligger i Gulf Standard Time (GST), som är fyra timmar före Coordinated Universal Time (UTC+4).
Eluttag: Dubai använder typ G eluttag, vilket är samma som i Storbritannien. Så ta med en adapter.

Sammanfattningsvis är Dubai en fascinerande och mångsidig stad som erbjuder något för alla, oavsett om du söker lyx, äventyr eller kulturella upplevelser.

Genom att följa denna guide kommer du att kunna få ut det mesta av din resa och njuta av allt som denna fantastiska stad har att erbjuda. Lycka till med din resa och ha en underbar tid i Dubai!


Dubai - Semesterguiden.nu
Innehåll
Bästa tiden att resa till Dubai:
Vinter
Valuta i Förenade Arabemiraten:
Emiratisk Dirham
Invånare i Dubai:
3,3 miljoner
Flygtid
6h 40m
© Copyright 2009 - 2024
cross