Du är här: Semesterguiden
»
»
San Diego

San Diego

~ USA ~

San Diego, beläget i södra Kalifornien, är känt för sina fantastiska stränder, sitt behagliga klimat och sitt stora utbud av aktiviteter och sevärdheter för både turister och lokalinvånare. Med en befolkning på över 1,4 miljoner människor är San Diego den näst största staden i Kalifornien och den åttonde största staden i USA.


Vädret i San Diego de närmaste dagarna

Att göra i San Diego

Mer info om San Diego

Huvudattraktioner

San Diego erbjuder något för alla, oavsett ålder eller intressen. Här är några av de mest populära sevärdheterna och aktiviteterna i staden:

 • Balboa Park: Denna 490 hektar stora park är hem till över 16 museer, flera vackra trädgårdar och den berömda San Diego Zoo. Parken erbjuder också möjligheter till vandring, picknick och kulturella evenemang.
 • San Diego Zoo: En av de mest kända djurparkerna i världen, San Diego Zoo är hem till över 3 700 djur och mer än 650 arter. Här kan du se allt från pandor och koalor till giraffer och elefanter.
 • SeaWorld: Denna populära temapark kombinerar marina djurshower, spännande åkturer och interaktiva upplevelser för hela familjen.
 • USS Midway Museum: Besök det historiska hangarfartyget USS Midway och utforska dess 60 utställningar och 29 restaurerade flygplan.
 • La Jolla: Denna exklusiva kuststad erbjuder vackra stränder, klippor och grottor att utforska, samt lyxiga butiker och restauranger.

Flygtid och lokala transportalternativ

Från Stockholm tar det ungefär 14 timmar att flyga till San Diego, med minst en mellanlandning. När du väl har landat på San Diego International Airport finns det flera transportalternativ för att ta sig till centrum.

Du kan ta en taxi, hyra en bil, använda kollektivtrafiken (buss eller spårvagn) eller använda en av de många delningstjänsterna som Uber eller Lyft.

Populära aktiviteter

San Diego är känt för sina utomhusaktiviteter, tack vare sitt behagliga klimat och vackra landskap. Här är några populära aktiviteter att njuta av under ditt besök:

 • Vandra: Staden erbjuder flera vackra vandringsleder, som Torrey Pines State Reserve och Mission Trails Regional Park.
 • Surfa: San Diego är känt för sina utmärkta surfstränder, som Blacks Beach och Swami's.
 • Cykla: Staden har över 100 mil cykelvägar och många cykeluthyrningsföretag för att utforska området på två hjul.
 • Båtturer: Ta en båttur för att utforska San Diegos vackra kustlinje, eller delta i en valskådningstur.
 • Golf: Med över 90 golf banor att välja mellan är San Diego ett paradis för golfentusiaster.

Mat

San Diego har ett rikt utbud av mat från hela världen, men stadens närhet till Mexiko har resulterat i en stark influens av mexikansk mat.

Missa inte att prova fisktacos, California burritos eller carne asada fries. För de som är intresserade av att utforska stadens ölbryggerier finns det över 150 att besöka.

Klimat

San Diego har ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den genomsnittliga dagstemperaturen under sommaren ligger runt 25 grader Celsius, medan vintermånaderna är något svalare med en genomsnittlig temperatur på runt 14 grader Celsius. Staden får lite regn, med de flesta nederbörden som faller mellan november och mars.

Budgetvänliga aktiviteter

San Diego erbjuder ett brett utbud av budgetvänliga aktiviteter för resenärer med lite mindre pengar i plånboken:

 • Besök gratis museer: Många av Balboa Parks museer erbjuder gratis entré på specifika dagar i månaden.
 • De offentliga stränderna: San Diego har över 70 miles av kustlinje med gratis offentliga stränder för solbad, surfing och picknick.
 • Old Town San Diego State Historic Park: Ta en promenad genom denna historiska park för att få en känsla av stadens tidiga historia, och besök de kostnadsfria utställningarna och levande historieföreställningar.
 • Cabrillo National Monument: Härifrån får du en fantastisk utsikt över San Diego och kan lära dig mer om stadens historia, allt för en låg entréavgift.

Boendealternativ

San Diego har boendealternativ för alla budgetar, från prisvärda vandrarhem och motell till lyxiga hotell och resorts. För en budgetvänlig vistelse, överväg att boka ett rum på USA Hostels San Diego eller Hostel on 3rd. Om du föredrar lyxiga boenden, kan du välja mellan flera toppklassiga hotell som Fairmont Grand Del Mar, The US Grant eller Hotel del Coronado.

Kulturella evenemang och aktiviteter

San Diego har en rik kultur och historia, och erbjuder många evenemang och aktiviteter för att uppleva det lokala livet. Några av de mest populära kulturevenemangen inkluderar San Diego International Film Festival, San Diego Comic-Con, och Chicano Park Day.

För konstälskare finns det flera konstgallerier och kulturcenter, som Museum of Contemporary Art och San Diego Symphony.

Kulturella och sociala normer

San Diego är en mångkulturell stad där invånare och besökare i allmänhet är vänliga och avslappnade. Det är vanligt att säga "hello" eller "hi" till främlingar på gatan och att hålla dörrar öppna för andra.

Klädkoden är oftast casual, även på många restauranger och nattklubbar. Det är dock alltid en god idé att kontrollera klädkoden innan du besöker en finare restaurang eller ett exklusivt evenemang.

Engelska är det dominerande språket i San Diego, men spanska talas också av en stor del av befolkningen. Det kan vara användbart att lära sig några grundläggande fraser på spanska, särskilt om du planerar att besöka några av stadens mer etniskt mångsidiga områden.

Säkerhetstips

San Diego anses generellt vara en säker stad för turister, men det är viktigt att vidta grundläggande säkerhetsåtgärder för att garantera en problemfri resa. Här är några tips för att hålla dig säker under din vistelse:

 • Undvik att gå ensam på natten i okända områden, särskilt i mer isolerade parker och stränder.
 • Håll dina värdesaker säkra och undvik att visa upp dyra kameror, smycken eller elektronik i överdriven utsträckning.
 • Var försiktig med ficktjuvar i turistområden och på kollektivtrafik. Ha koll på dina tillhörigheter och använd en pengabälte eller annat säkert förvaringssystem.
 • Var uppmärksam på trafiken när du korsar gator, eftersom bilister kanske inte alltid stannar vid övergångsställen.
 • Var försiktig med att acceptera drycker från främlingar på barer och nattklubbar för att undvika att bli utsatt för droger som kan användas för att begå brott.

Övrig relevant information

Här är några ytterligare tips och information för att hjälpa dig att planera din resa till San Diego:

Valuta: Den lokala valutan är amerikanska dollar (USD). Det är enkelt att hitta bankomater och växlingskontor i staden.
Tidszon: San Diego ligger i Pacific Time Zone (PT), som oftast är nio timmar efter svensk tid.
Eluttag: Elektriska uttag i San Diego och USA i allmänhet använder typ A och B. Du kan behöva en adapter om din elektronik använder en annan typ av plugg.
Dricks: Dricks är vanligt i USA och förväntas på restauranger, barer och taxiresor. Generellt bör du lägga till 15-20 % av notan som dricks om du är nöjd med servicen.

Med detta i åtanke är du redo att utforska allt som San Diego har att erbjuda. Den här vackra och livliga staden kommer säkert att ge dig minnen för livet. Packa dina väskor och upplev det bästa av södra Kalifornien i San Diego!


San Diego skyline - Semesterguiden.nu
Innehåll
Bästa tiden att resa till San Diego:

Valuta i USA:
$ Dollar
Invånare i San Diego:
1,4 miljoner
Flygtid
14
© Copyright 2009 - 2024
cross